Sport

Sheriff a pierdut derby-ul cu Zimbru

Etapa a XII-a din cadrul Campionatului R. Moldova la fotbal, esalonul superior, s-a remarcat prin cateva rezultate-surpriza care au animat lupta pentru puncte in clasament. Dupa o serie de cinci meciuri fara victorie (doua remize si trei infrangeri) ale echipei Zimbru, derby-ul de sambata cu Sheriff era mai mult decat amenintator pentru „principalul” chisinauienilor, Ivan Tabanov, cu atat mai mult ca nistrenii se afla intr-o forma foarte buna de joc.

Calculele statisticienilor care prevedeau o victorie clara a campioanei in exercitiu au fost insa date peste cap de fotbalistii din capitala, acestia impunandu-se cu scorul de 1-0. Unicul gol al partidei a fost marcat de Gheorghe Andronic in ultimul minut al primei reprize. Un cadou frumos pentru fotbalistul de 18 ani, care recent si-a sarbatorit ziua de nastere. A fost o victorie morala pentru jucatorii „galben-verzi”, dar si un semnal de alarma pentru Sheriff care, joi, urmeaza sa gazduiasca redutabila formatie turca Fenerbahce Istanbul, in cadrul grupelor Europa League.

Un alt rezultat surprinzator al etapei de weekend s-a consumat in partida sustinuta de FC Tiraspol si lidera actuala a turneului, Iskra-Stal Rabnita. Dupa sase victorii consecutive, rabnitenii au reusit doar un rezultat de egalitate in fata unei formatii care anul curent evolueaza instabil. Scor final – 0-0.

Clasata pe locul secund, Dacia Chisinau si-a redus decalajul fata de Iskra-Stal la patru puncte, gratie unei noi victorii la limita. Unicul gol inscris de ucraineanul Oleksandr Zgura, a impus „lupii galbeni” cu scorul de 1-0.
In alte meciuri au fost consemnate urmatoarele rezultatele: Dinamo Tighina – CSCA-Rapid 2-1, Nistru – Sfantul Gheorghe 2-0, Viitorul – Olimpia 0-1.

 

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *