Actualitate

Spania îşi închide şcolile şi universităţile

Numărul contagierilor crește vertiginos, astăzi fiind raportate cu 400 mai mult față de ieri, iar cel al deceselor a ajuns la 35, cele mai multe în regiunea Madridului. Şcolile se închid începând de mâine și pentru prima dată s-a luat măsura de dezinfectare zilnică în transportul în comun – metrou, autobuze și trenuri. În plus, pe ecranele din stații sunt difuzate mesajele privind prevenirea contagierii cu coronavirus, informează România Actualități.

Președinta Congresului Deputaților a confirmat că un parlamentar al partidului Vox a fost identificat cu coronavirus, după ce a asistat la un eveniment al partidului, organizat în prezența a 9.000 de persoane. Din acest motiv, ședințele Camerei Inferioare se suspendă, cu o excepție: raportul pe care ministrul sănătății îl va prezenta în Parlament despre criza coronavirusului. De asemenea, Senatul și-a suspendat activitatea. Guvernul spaniol a decis astăzi că toate persoanele izolate preventiv din cauza contagierii vor avea dreptul la concediul medical pentru accident de muncă.

Între măsurile anunțate mai sunt anularea călătoriilor organizate pentru persoanele de vârsta a treia și interzicerea zborurilor către și dinspre Italia. 

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *