Actualitate

Sydney se confruntă cu o „urgenţă de sănătate publică” din cauza fumului toxic

"Poluarea aerului din statul New South Wales este o urgenţă de sănătate publică", a subliniat această Alianţă pentru climă şi sănătate.

"Fumul generat de aceste incendii a provocat o poluare a aerului de până la de 11 ori mai mare decât un nivel considerat ‘periculos’ , în unele părţi din Sydney şi din New South Wales", se arată într-un comunicat al acesteia.

Acest fum "este deosebit de nociv din cauza nivelului ridicat de particule fine PM 2,5", precizează el.

Numărul de persoane care au ajuns la urgenţă pentru probleme respiratorii a crescut vertiginos
Serviciile de sănătate din acest stat australian au înregistrat o creştere de 48% a numărului de persoane care au ajuns la urgenţă pentru probleme respiratorii în săptămâna care s-a încheiat pe 11 decembrie, comparativ cu media pe ultimii cinci ani.

Această cifră a ajuns la 80% pe 10 decembrie, zi în care calitatea aerului s-a deteriorat considerabil la Sydney. A doua zi, circa 20.000 de persoane au umplut străzile oraşului pentru a cere guvernului să acţioneze împotriva schimbărilor climatice.

De asemenea, Alianţa a solicitat autorităţilor să ia măsuri urgente pentru reducerea emisiilor de gaze cu efect de seră, subliniind că schimbările climatice agravează aceste incendii "cu efecte devastatoare pentru sănătatea umană". 

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *