CSI / Rusia

Ucraina ar putea exploda în următoarele 48 de ore

Iarna se apropie în Ucraina. Pentru persoanele care locuiesc în subsoluri și în clădiri pe jumătate ruinate, în partea de est a țării, precum și pentru soldații din ambele tabere, războiul i-a făcut să îndure un frig necruțător zi și noapte. Donețk, orașul în centrul conflictului dintre rebelii pro-ruși și guvernul pro-european de la Kiev, este pe punctul de a fi declarat în pragul unei catastrofe umanitare.

Observatorii din partea Organizației pentru Securitate și Cooperare în Europa, precum și oficialii ucraineni și-au exprimat îngrijorarea cu privire echipamentele militare grele furnizate de către Federația Rusă teroriștilor, inclusiv tancuri și sisteme de rachete.

Luni, purtător de cuvânt al Ministerului Apararii din Ucraina, Andry Lysenko a raportat că separatiștii au acum sistemul de rachete rus, Pantsir anti-aeronave (denumit Greyhound SA-22 de către NATO) situat la doar 500 de metri de la un punct de control terorist, în apropiere de Novoazovsk. "Subliniem faptul că un astfel de sistem, chiar și în teorie, nu mai face parte din armamentul Forțelor Armate ale Ucrainei", a spus Lysenko.

Contextul este unul pe care toată lumea de la Kiev și Moscova îl înțelege: vara trecută o rachetă rusă a doborât un avion civil, ce aparținea companiei Malaysia Airlines, ce zbura peste zona de razboi din Ucraina. Toata lumea la bord a fost ucisă. Moscova continuă să acuze Kievul de această tragedie. 

Între timp, site-ul local de știri Internet Chas Pik a postat o înregistrare video cu tancuri rusești care sosesc pentru a sprijini teroriștii din Donețk. 

sursa: thedailybeast.com

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *