Timpul.md

Actualitate 16 Ianuarie 2020 | 09:22

Un deputat din ACUM propune o lege prin care va fi interzisă activitatea autobuzelor (microbuzelor) mai vechi de 30 de ani

Deputatul Blocului ACUM, fracțiunea PAS, Petru Frunze, vine cu un proiect de lege care are drept scop interzicerea activității microbuzelor/autobuzelor în transportul rutier care au un termen de exploatare mai mare de 30 ani.

Potrivit deputatului, la momentul actual, în programul rutier activează mai mult de 30% din unitățile de transport cu termenul de exploatare mai mare de 30 ani și în fiecare an numărul crește.

„Majorarea tarifului în transportul de călători cu 45% nu va îmbunătăți calitatea confortului pentru călători, doar este un pretext.

La excluderea din circuit a unităților de transport foarte vechi, guvernul ar putea aproba un program de subvenționare de stat la achiziționarea unor autocarelor moderne în schimbul excluderii unităților de transport cu termenul se exploatare mai mare de 30 ani”, menționează Petru Frunze.

Proiectul va fi consultat public, iar deputatul speră că va fi susținut de societate și votat în Parlament.

„Securitatea cetățenilor in transportul rutier trebuie să fie o prioritate, alții au găsit prioritate în majorarea tarifului pentru a se îmbogăți pe spatele cetățenilor care se deplasează la muncă, spital, sau la studii”, mai spune deputatul.


Pe aceeaşi temă

Versiune completă web Înapoi sus