Timpul.md

Actualitate 24 Aprilie 2020 | 15:05

VIDEO / Incendiu în orășelul Codru. Două echipe de pompieri luptă cu focul

Astăzi, 24 aprilie pompierii din cadrul Inspectoratului General pentru Situații de Urgență au lichidat un focar de vegetație uscată în municipiul Chișinău. Potrivit datelor înregistrate, o suprafață de iarbă a luat foc pe strada Costujeni 3/B din orașul Codru.

Apelul la 112 a fost recepționat la ora 11:36. Două echipaje de salvatori au intervenit la fața locului în cel puțin 10 minute și au reușit localizarea arderii, astfel evitând răspândirea focului spre casele oamenilor din apropiere. Incendiul a fost lichidat complet la ora 13:14, iar focul a nimicit 1 ha de vegetație uscată. Mai mult, pe parcursul zilei de astăzi angajații IGSU au fost solicitați în 17 cazuri pentru lichidarea focarelor de ardere în diferite localități.

 


În acest context IGSU atenționează repetat populația să respecte regulile antiincendiare, dar și să nu aprindă vegetația uscată și gunoiul menajer. În condiții de vânt și umiditate redusă, focare se pot extinde pe suprafețe extinse și prezintă pericol pentru sectorul locativ și spații forestiere. În caz de situații de risc oamenii sunt îndemnați să sune la Serviciul 112.

echipa.md 

Pe aceeaşi temă

Versiune completă web Înapoi sus