Sport

Zalina Marghiev continua campania de colectare a medaliilor de aur

Pentru atleta moldoveana Zalina Marghiev, actualul sezon sportiv este unul mai mult decat reusit. In doar o jumatate de an, chisinauianca a intrat deja in posesia a patru medalii de aur la turnee atletice de prestigiu. Recent, ea a devenit campioana europeana la aruncarea ciocanului, printre tineret (Under-23).

In orasul lituanian Kaunas, care a gazduit competitia, Zalina a reusit o aruncatura de 67.67 m. Este remarcabil faptul ca celelalte doua premiante care au urmat-o pe moldoveanca au obtinut rezultate substantial mai slabe decat cel inregistrat de campioana. Astfel, premianta de argint, Katerina Shafrankova din Cehia, a pierdut in fata sportivei noastre mai mult de patru metri (63.01), iar locul trei a revenit atletei din Marea Britanie Sara Holt, cea mai buna aruncatura a ei fiind de 62.55 metri.
Dupa cum am mai mentionat, anul curent Zalina Marghiev a mai urcat de trei ori pe prima treapta a podiumului. In luna februarie, atleta a castigat campionatul national cu rezultatul de 71.56 metri, dupa care a terminat prima si in cadrul campionatului deschis al Ucrainei cu indicele de 70.40 metri. In prima luna a primaverii, ea s-a impus la Cupa Europei printre tineret de la Tenerife (Spania), inregistrand o aruncatura de 68.81 metri.
La Campionatul European de la Kaunas a participat si alergatoarea Olga Cristea, care s-a calificat in finala cursei de 800 metri, avand cel mai bun rezultat in calificari. Olga a incheiat insa cursa finala pe ultimul loc, cu rezultatul 2.04.36, ajungand la finis cu cinci secunde dupa campioana Elena Kofanova (Rusia).
Alti doi moldoveni, Olesea Smovjenco (1500 metri) si Alexei Cravcenco (400 metri garduri) au fost eliminati inca din calificari.

 

 

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *