Actualitate

1 aprilie este ziua din care vom plăti mai puţin pentru medicamente şi electricitate

Medicamentele au fost ieftinite ca urmare a modificării metodologiei de aplicare a adosului comercial pentru preparate. Conform noilor amendamente, cel mai mult a fost redus preţul medicamentelor scumpe.

Este vorba despre 700 de denumiri de preparate care se vor ieftini cu 14 la sută. Costul altor 500 de tipuri de medicamente se va reduce cu 12 la sută. Preţul altor aproximativ 1.400 de preparate se vor ieftini cu până la nouă procente.

Ministerul Sănătăţii îşi mai propune şi extinderea listei medicamentelor compensate, iar pentru asta vor fi alocate suplimentar 50 de milioane de lei. Conducerea Ministerului Sănătăţii a anunţat că prin aceste ieftiniri populaţia va avea acces la o listă mai mare de medicamente necesare pentru tratament.

De astăzi, şi preţul pentru energia electrică a fost redus, ca urmare a decizia Agenţiei Naţionale pentru Reglementare în Energetică din data de 12 martie.

Astfel, consumatorii din centrul şi sudul ţării, conectaţi la Gas Natural Fenosa, vor achita cu 24 de bani mai puţin pentru un kilowatt-oră. Mai puţin vor plăti şi consumatorii din nordul ţării. Tariful energiei electrice livrate clienţilor companiei RED Nord va fi de 2,04 lei, iar pentru cei conectaţi la rețeaua RED Nord-Vest preţul este redus până la 2,14 lei.
 
Sursa: publika.md

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *