Timpul.md

Moldova 1 Iulie 2020 | 00:46

1 iulie 2019 / Ministrul de Externe al RM a calificat războiul RUSO-MOLDOVENESC din 1992 drept război CIVIL / „Pacea” a fost semnată de Elțîn și Snegur

Ministrul de Externe Nicolae Popescu califică războiul de la Nistru care a avut loc din 1992 drept un război civil, asta în timp ce pe teritoriul reginii transnistrene încă staționează trupele ruse, trupe care au au avut un rol decisiv în războiul de acum 27 de ani.

Declarația a fost făcută de Popescu în cadrul unei conferințe de presă comune cu omologul său de la București Teodor Meleșcanu.

„Un alt subiect este federalizarea R. Moldova. Vreau să vă asigur că acest subiect nu este pe agenda guvernului R. Moldova. Guvernul de la Chișinău are drept scop să ușureze viața cetățenilor noștri, care în virtutea unui război civil din '92, trăiesc în regiunea transnitreană. Vom încerca să simplificăm viața acestor cetățeni prin accesul la documente, prin acordarea de cetățenii, prin diplome. Deci nu se pune problema federalizării. Trebuie să fi foarte vigilenți cum evoluează discuțiile noastre atât cu partenrii externi cât și cu autoritățile din regiunea tranistreană”, a declarat Popescu.

Convenția cu privire la principiile reglementării pașnice a conflictului armat din zona nistreană a Republicii Moldova a fost semnat de Mircea Snegur (Republica Moldova) și Boris Elțîn (Federația Rusă).

Constantin Tănase: „Conflict transnistrean” sau Război de Independență?

(ARHIVELE NU ARD) RĂZBOIUL DE INDEPENDENȚĂ (1992) Tragedia de la Tighina

Războiul de pe Nistru. „Pentru ei, noi eram români, iar pentru noi, ei erau separatiști”

Pe aceeaşi temă

Versiune completă web Înapoi sus