Timpul.md

Actualitate 9 August 2017 | 12:50

100 de noi locuri de muncă vor fi create în Moldova de către un grup francez care planifică să deschidă o fabrică

Moldova devine tot mai atractivă pentru investitorii străini. Recent, reprezentanții grupului francez Diam International, specializat în producerea elementelor de design publicitar, au anunțat că analizează posibilitatea de a deschide în Moldova o fabrică. Despre aceasta a vorbit directorul general al grupului Diam International, Benjamin Bullmer, în cadrul întrevederii pe care a avut-o cu viceprim-ministrul, ministrul Economiei și Infrastructurii, Octavian Calmîc.

Potrivit comunicatului emis de MEC, în urma examinării oportunităților oferite de statele din regiune, conducerea Grupului Diam International a identificat Republica Moldova drept stat cu cele mai atractive oportunități de investiții din regiune, cu un potențial de dezvoltare în viitor. ”Mai mult, Republica Moldova, la momentul actual este unica țară care oferă posibilități de comerț liber atât cu piața comunitară, cât și cu cea din spațiul CSI, lucru foarte important pentru Grupul nostru de companii, lider mondial în elaborarea și producerea de materiale POS”, a accentuat Benjamin Bullmer.

Se preconizează ca noua fabrică să ofere 100 de locuri noi de muncă. Angajații acesteia vor fi instruiți la una din fabricile grupului Diam International, amplasată în Turcia.

Vicepremierul Octavian Calmîc a salutat decizia Grupului Diam International de a veni cu investiții în Republica Moldova, menționând că pe parcursul ultimului an Guvernul de la Chișinău a implementat un șir de programe și strategii în crearea unui climat investițional atractiv pentru mediul de afaceri, inclusiv prin reducerea numărului organelor de control, stabilirea unor facilități vamale și fiscale pentru investitorii străini care activează în zonele economice libere sau parcurile industriale, reducerea numărului actelor permisive, etc. ”Prin semnarea acordurilor de liber schimb cu Uniunea Europeană și Comunitatea Statelor Independente, Republica Moldova a devenit un pod de legătură dintre vest și est, lucru care facilitează circulația liberă a mărfurilor, creșterea schimburilor comerciale dintre diferiți parteneri. Iar semnarea unor acorduri similare cu alte state din alte regiuni va oferi noi oportunități de exporturi pe piețele din alte regiuni ale globului”, a menționat ministrul Octavian Calmîc.

Sursa: Timpul.md
 

Pe aceeaşi temă

Versiune completă web Înapoi sus