Timpul.md

Actualitate 18 Ianuarie 2018 | 16:44

11 persoane au ajuns la spital în urma accidentelor provocate de ninsoare

11 persoane s-au ales cu traumatisme în urma a 65 de accidente rutiere care au avut loc pe traseele ţării din cauza condiţiilor meteo nefavorabile. Ninsorile din ultimele ore au blocat cinci trasee din sudul ţării. Anunţul a fost făcut de Inspectoratul Național de Patrulare, comunică MOLDPRES.

Solicitat de agenţie, şeful Serviciului de presă al inspectoratului, Alina Bunghez a menţionat că până la ora 15.00 pe întreg teritoriul ţării se circulă în condiţii de iarnă. ”Ninsorile şi vântul au blocat accesul pe drumurile din raionul Ștefan Vodă. Traseele R-35 Basarabeasca-Comrat, R-30 Anenii Noi şi R-32 Cahul-Taraclia sunt blocate. În prezent, pe teritoriul raioanelor afectate activează tehnica de deszăpezire”, a spus Bunghez.

Tot din cauza ninsorilor puternice dar şi a vântului 275 localități din 18 raioane ale ţării au rămas fără curent electric.

În urma intemperiilor din ultimele ore a fost sistată şi activitatea a şase posturi de trecere a frontierei din sudul ţării. Traficul a fost oprit în posturile vamale Basarabeasca–Vinogradovka, Cișmichioi–Dolinscoe, Ceadâr-Lunga–Maloiaroslaveț, Ceadâr-Lunga–Novâie-Traianî, Mirnoe–Tabaki, Etulia–Nagornoe.

Serviciul Hidrometeorologic de Stat (SHS) a anunțat că menține până în seara zilei de astăzi Codul Portocaliu de precipitaţii puternice, intensificări ale vântului şi depuneri de lapoviţă.

Pe aceeaşi temă

Versiune completă web Înapoi sus