Actualitate

1200 euro pentru un pemis de conducere. Bănuitul riscă până la 6 ani de închisoare

Potrivit denunțătoarei, bănuitul ar fi susținut că are influența asupra unor persoane publice din cadrul Secției de Înmatriculare a Transportului şi Calificare a Conducătorilor Auto Comrat și că le poate determina s-o favorizeze la probele teoretice şi practice. Pentru serviciile sale, bănuitul ar fi pretins 1200 euro.

Astfel, transmiterea banilor a avut loc sub controlul ofiţerilor DGT Sud a CNA, iar bănuitul a fost reţinut pentru 72 de ore şi plasat în izolator. Potrivit legislaţiei, el riscă până la 6 ani de închisoare sau amendă penală. Amintim că, orice persoană se prezumă a fi nevinovată până la pronunţarea unei deciziii definitive şi irevocabile de judecată.

Procuratura Anticorupţie, oficiul Sud, conduce urmărire a penală.

Centrul Naţional Anticorupţie precizează că, printre priorităţile sale se numără combaterea şi prevenirea corupţiei în cadrul Agenţiei Servicii Publice. Aceasta reiese din numeroasele plângeri privind perceperea diferitor sume de bani de către angajaţii ASP sau intermediari pentru perfectarea actelor, în mare parte pentru fraudarea examenelor de obţinere a permiselor de conducere.

 

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *