Timpul.md

Actualitate 9 August 2016 | 16:23

1500 de becuri LED pentru familiile vulnerabile din Chișinău

Familiile vulnerabile de pe strada Trandafirilor din capitală au acum mai multă lumină în casele lor. Începând cu 8 august, 150 de familii vulnerabile și-au înlocuit becurile clasice cu cele de tip LED, pentru a-și economisi energia și a se bucura de o lumină caldă, care poate dura până la 10 ani. Becurile LED, în număr de 1500, au fost achiziționate în cadrul unui parteneriat între IDIS „Viitorul", APLP 51/173, compania „Volta" și organizația de micro-finanțare „Microinvest". 

„După ce oamenii au văzut că becurile instalate în scările blocurilor le-au redus factura la lumină, acum sunt entuziasmați să-și instaleze cât mai repede becurile pe care le-am adus. Este o inițiativă unică în orașul Chișinău, iar asociația noastră de locatari este mândră că face parte în acest proiect și poate fi un exemplu pentru celelalte asociații din capitală", consideră administratorul APLP 51/173, Ala Poltavcenco.

Becurile de tip LED consumă cu până la 80% mai puțină energie decât becurile clasice. Astfel, în fiecare an, o familie va economisi până la 10-15% din energia electrică. Totodată, aceste becuri au o durată mai mare de viață, un consum redus de energie și, în plus, nu se încălzesc, ceea ce înseamnă că toată energia este consumată doar pentru iluminat.

Timpul.md

Pe aceeaşi temă

Versiune completă web Înapoi sus