Social

20 de pretendenţi pentru un loc de studiu la facultate

Datele Ministerului Educaţiei relevă că, până în prezent, în cursa pentru un loc la Drept s-au înscris 20 de candidaţi la Universitatea de Stat, 12 – la Academia de Studii Economice şi trei candidaţi luptă pentru un loc la Facultatea de Drept de la Academia „Ştefan cel Mare”. Concurenţa este mare şi la specialităţile economie, jurnalism şi relaţii internaţionale unde până în prezent sunt cinci pretendenţi pentru un loc. Iar la facultăţile de Medicină, Tehnologiile Informaţionale şi Arhitectura „se bat” câte patru candidaţi pentru un loc de studii.

La universităţile cu profil pedagogic, cele mai multe cereri în raport cu numărul de locuri oferite au fost depuse la Universitatea Pedagogică de Stat „Ion Creangă”, Universitatea de Stat „Alecu Russo” din Bălţi, US Tiraspol, US „B.P. Hasdeu” din Cahul şi alte universităţi. Cele mai solicitate specialităţi aici rămân a fi: pedagogie preşcolară, pedagogia învăţământului primar, psihopedagogia, pedagogia socială, limbi moderne, limbi şi literaturi.

Procesul de admitere continuă până pe 31 iulie. Actele de studii sunt acceptate de la deţinătorii diplomelor de bacalaureat, a diplomelor de colegii şi a diplomelor de studii superioare de licenţă.

Anul acesta au fost anunţate 6745 de locuri cu finanţare bugetară şi 13920 de locuri prin contract, cu achitarea taxei de studii. Cel mai mare număr de cereri la numărul de înmatriculări oferite, în ansamblu, sunt la Academia de Studii Economice din Moldova, Universitatea de Stat de Medicină şi Farmacie „N. Testemiţanu”, Academia „Ştefan cel Mare”, Universitatea de Stat din Moldova, Universitatea Tehnică a Moldovei.
 

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *