Timpul.md

Actualitate 25 Ianuarie 2020 | 15:25

2018 /// Filip: „Legea anti-propagandă” nu este o lege anti-Rusia, este pro-Moldova

Premierul Pavel Filip regretă Declarația Dumei de Stat a Federației Ruse, care a fost adoptată ca răspuns la modificările operate în Codul Audiovizualului al Republicii Moldova, și spune că astfel de declarații nu vin să facă bine relațiilor bilaterale. În cadrul conferinței de presă la doi ani de activitate a Guvernului, întrebat cum comentează reacția Moscovei, Pavel Filip a spus că „legea anti-propagandă” nu este nu este o lege anti-Rusia, ci este o lege pro-Moldova, transmite IPN.

Potrivit premierului, Moldova este obligată să-și securizeze spațiul informațional. „Nu este un secret pentru nimeni că Rusia intervine, inclusiv prin canalele sale informaționale, în sprijinul unor partide pro-ruse, nemaivorbind despre alte aspecte, despre care trebuie să se pronunțe alte instituții ale statului”, a declarat Pavel Filip.

Premierul a mai spus că Moldova a ales calea apropierii de Uniunea Europeană, iar printre programele posturilor rusești de televiziune sunt blocuri de știri și emisiuni politico-analitice care denigrează acest parcurs.

Duma de Stat a Federației Ruse a adoptat pe 24 ianuarie o declarație prin care califică modificările operate în Codul Audiovizualului al Republicii Moldova drept o încălcare a normelor de drept internațional în domeniul accesului liber la informare, precum și o încălcare a drepturilor omului și a drepturilor majorității moldovenilor, acțiuni apreciate de către deputații ruși ca fiind „un nou atac antirusesc". Parlamentarii au făcut apel către ONU, Consiliul Europei, OSCE să ia atitudine și au recomandat Guvernului de la Moscova să întreprindă măsuri prin care să asigure populației moldovenești accesul la emisiunile informative ale posturilor de televiziune din Federația Rusă.

25 ianuarie 2018

Pe aceeaşi temă

Versiune completă web Înapoi sus