Timpul.md

Ultima oră 19 Aprilie 2016 | 12:55

24 aprilie – un nou protest în vederea determinării guvernării să demisioneze şi să organizeze alegeri anticipate

Protestul din 24 aprilie va fi o manifestaţie în vederea determinării guvernării să demisioneze şi să organizeze alegeri parlamentare anticipate împreună cu cele prezidenţiale. 

Acţiunea de protest va avea un caracter social şi va fi organizată de către partidele de opoziţie şi societatea civilă protestatară. Participanţii vor analiza toate ilegalităţile comise de actuala guvernare şi vor cere îndeplinirea revendicărilor populare. Declaraţia aparţine reprezentanţilor Forumului Civic care au prezentat astăzi mai multe aspecte ale manifestaţiei de duminică.

„Pentru noi este importantă reluarea protestelor, deoarece din 20 ianuarie, când a fost instalată guvernarea, a fost o perioadă de timp, dar nu au fost îndeplinite nicuna dintre revendicările înaintate de Forumul Civic. De pe 20 ianuarie, această guvernare nu a produs nicio reformă. În cadrul protestului, vom facem o analiză pe zile a tuturor ilegalităţilor comise de această guvernare. Ne referim la modul cum a fost promovat Poalelungi, cum a fost ales noul director la Moldtelecom, cum a fost organizat concursul, cum contabilul lui Plahotniuc a fost ales director. Avem multe lucruri de analizat. Vom veni cu istoricul nostru. Vom acordaa marelui protest un caracter social, vom vorbi şi despre problemele sociale. La momentul actual, cea mai mare problemă a Republicii Moldova este sărăcia cauzată de această guvernare. Şi colac peste pupăză, guvernarea se suprapune peste crea comunistă. Să mai spui că moştenirea a fost grea este ridicol”, a adăugat Vasile Năstase, membru al Consiliului Marii Adunări Naţionale.

În context, expertul Transparency International Moldova, Irina Spinei, a făcut un apel către cetăţeni, îndemnându-i să participe la marele protest din 24 aprilie. „Mă adresez oamenilor, să fie uniţi pe 24 aprilie. Mă adresez celor din municipiu, să punem mână la mână să arătăm că nouă ne pasă, să revendicăm drepturilor noastre şi tragerea la răspundere a celor vinovaţi”, a spus reprezentantul societăţii civile.

Timpul.md

Pe aceeaşi temă

Versiune completă web Înapoi sus