Timpul Local

25 000 de oameni au participat la întâlnirile cu liderii PD în Hânceşti, Nisporeni şi Grozeşti

 “Ceea ce urmează să faceţi peste o săptămână este mult prea important pentru că în dependenţă de acest vot, dacă nu va fi unul pe potrivă, în anul viitor riscăm să avem alegeri repetate, a treia rundă de alegeri în doar un an. Odată şi odată trebuie să restabilim ordinea, calmul şi liniştea în ţară. Să începem să edificăm viaţa noastră şi a ţării în care trăim. PD mereu a pledat pentru consolidarea şi nu dezbinarea societăţii. Pentru PD guvernarea şi puterea în stat nu este un scop în sine. Guvernarea nu este decât posibilitatea de a veni şi a rezolva problemele sociale şi economice a populaţiei, care şi sunt cele mai importante”, a declarat liderul PD, Marian Lupu.

“Am decis să mă implic în politică la invitațiile prietenilor mei din Partidul Democrat, dar o pot face doar după ce primesc binecuvântarea localităţii în care locuiesc părinţii mei, în care m-am născut şi am mers la şcoală”, a spus omul de afaceri Vlad Plahotniuc în cadrul întrevederii cu locuitorii satului Grozeşti. El a menţionat că “am decis să intru pe lista PD pentru că îmi pasă de ce se petrece în ţară. Cunosc îndeaproape situaţia oamenilor şi problemele din guvernare. Având experienţa necesară, cunosc soluţiile care ar rezolva majoritatea problemelor economice şi sociale existente ale ţării. Deci pot contribui la schimbările de care avem cu toţii nevoie”.

Anterior Vlad Plahotniuc a mai declarat că îndemnurile şi încurajările oamenilor de bună credinţă, oamenilor cunoscuţi la noi în țară părerile cărora contează pentru domnia sa l-au făcut să se implice în politică. “Al treilea motiv ar fi relaţia de lungă durată cu PDM. Relaţie care depăşeşte 10 ani. Prezenţa în rândurile PDM a prietenilor şi chiar a colegilor de facultate”, a mai adăugat candidatul cu numărul 2 pe lista PDM.

Omul de afaceri a aderat la lista PD a candidaţilor la funcţia de deputaţi la sfârşitul săptămânii trecute. Vlad Plahotniuc deţine funcţia de preşedinte al Consiliului de Administraţie al „Victoriabank”. După alegerea în această funcţie, banca s-a modernizat, şi-a dublat reţeaua de filiale, consolidându-şi poziţia printre liderii pieţei, iar în 2010, după mai mulţi ani, a plătit dividende acţionarilor. Omul de afaceri ocupă şi funcţia de vicepreşedinte al consiliului de administraţie al „Petrom Moldova”, una dintre cele mai dinamice şi performante companii din Moldova.

Vlad Plahotniuc este fondatorul Asociaţiei Oamenilor de Afaceri din Moldova şi al Fundaţiei EDELWEISS. AOAM a desfăşurat în anul 2010 o serie de proiecte de amploare, în special organizarea la Chişinău a unui for internaţional de business, cu participarea ex-premierului francez Dominique De Villepin şi a oamenilor de afaceri din cinci ţări, dotarea unei săli de calculatoare la Academia de Ştiinţe a Moldovei, lansarea clubului de discuţii a oamenilor de afaceri “Pro-Sper” şi altele.

Fundaţia EDELWEISS la doar câteva săptămâni după inundaţiile din raionul Hânceşti a donat sinistraţilor case şi bunuri în valoare de peste 2,2 mln lei. Fundaţia susţine case de copii, aziluri de bătrâni, Federaţia naţională de judo a Moldovei şi oamenii din cultură. Cu suportul acestei fundaţii în acest an s-a desfăşurat festivalurile “Invită Maria Bieşu”, „Două inimi gemene”, Festivalul de epigrame şi fabule şi altele. EDELWEISS a sponsorizat lansarea câtorva piese teatrale şi a contribuit la editarea a unui număr semnificativ de cărţi pentru copii.

Elena Munteanu

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *