Social

25 de tone de produse alimentare, RETRASE de pe tarabe

Produsele retrase nu corespundeau normelor igienico-sanitare a anunțat într-o conferință de presă, directorul ANSA, Grigore Porcescu.

„Scopul Agenţiei este asigurarea unui nivel înalt de viaţă şi sănătate umană şi protecţia consumatorului sub aspectul produselor alimentare. Vin cu un mesaj către agenţii economici să respecte condiţiile de păstrare a alimentelor”, a declarat directorul adjunct al Agenţiei Naţionale pentru Siguranţa Alimentelor, Grigore Porcescu.

Din circuitul alimentar au fost scoase şapte tone de carne, trei tone de produse din peşte, 15 tone de fructe si legume şi 1000 de ouă.
Specialiştii de la ANSA au depistat și câteva încălcări la depozitarea alimentelor în câteva tabere de odihnă pentru copii. Anterior, în urma inspecţiei, în cazul a cinci tabere a fost retrasă autorizaţia de funcţionare.

Grigore Porcescu a declarat că astfel de controale vor fi organizate cel puțin odată pe lună, pentru a fi evitate cazurile de intoxicare a populației cu alimente. Cel mai mai mare volum de marfă alterată sau cu termenul de valabilitate expirat a fost depistată în municipiul Chişinău.

Timpul.md (V.D.)
 

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *