Sănătate

3 ponturi să alungi rapid durerile de cap

Ulei esențial de măghiran sau mentă

După o zi solicitantă, stresantă, scapă de durere cu ajutorul uleiurilor esenţiale cum sunt cele de măghiran sau mentă. Masează-ți tâmplele cu oricare dintre ele pentru a diminua intensitatea durerii.

Seara, în apa de baie pune câteva picături de ulei esenţial de măghiran, iar aburii degajaţi îţi vor alina durerea şi te vor ajuta să adormi mai uşor.

Ceai de mărar

Din mărarul proaspăt, pe care de obicei în pui în mâncăruri, poți să faci o infuzie care are efectul de a reduce intensitatea durerilor.

Toacă o legătură de mărar. Toarnă peste mărar 250 ml de apă clocotită și lasă la infuzat amestecul 5 minute. Strecoară și bea ceaiul după ce se răcorește.

Continuă să bei 2 căni de ceai pe zi, dimineaţa şi seara, după mesele principale. Infuzia este benefică sistemului nervos.

Lapte cu scorțișoară

Scorţişoara calmează nervii şi alungă durerile de cap. Presară puţină pudră de scorțișoară într-o cană cu lapte.

Laptele conține un aminoacid esenţial numit triptofan, iar scorțișoara îți aduce un plus de magneziu. Ambele stimulează secreția de serotonină, un neurotransmiţător care reduce sensibilitatea la durere şi atenuează migrenele.

Extrasfat

Dintr-o lingură de praf de scorțișoară și puțină apă pregătește o pastă. Aplic-o pe frunte şi pe tâmple și las-o să acționeze 20-30 de minute. 

clicksanatate.ro

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *