Timpul.md

Culinar.md 17 Septembrie 2021 | 07:06

3 sandwichuri sănătoase, perfecte pentru pachetul de la muncă

Incearca niste sandwichuri numai bune de savurat in pauza de pranz. usor de preparat si facute din ingrediente alese cu grija, de tine, pentru a te bucura de o masa savuroasa. Inspira-te din urmatoarele retele delicioase.

Sandwich cu somon si bacon

Ingrediente:
8 felii de bacon
1 iaurt grecesc
marar verde
1 fir ceapa verde tocata mare
500 grame somon file fara piele
sare
piper
1 lingura ulei
8 felii de paine prajita
salata verde
rosii
salata de castraveti (optional)



Cum se prepara
Baconul se frige intr-o tigaie pana devine crocant. Amesteca iaurtul grecesc cu mararul verde tocat, ceapa, sare si piper. Taie somonul in patru bucati subtiri, condimenteaza cu sare si piper si prepara-l in ulei la temperatura medie, pana capata o culoare opaca, aproximativ 1-2 minute pe fiecare parte.

Pune din amestecul cu iaurt peste fiecare dintre cele patru felii de paine prajita si deasupra asaza salata, felii de rosii, somon, bacon si inca patru felii de paine prajita. Serveste sandwichul cu salata de castraveti.

Sandwich in lipie cu ton si avocado

Ingrediente

1 lingura suc de lamaie
1 1/2 lingura ulei de masline
Sare, piper
Conserva de ton
1 avocado
2 fire ceapa verde tocata
Amestec de salate verzi
4 lipii



Cum se prepara


Intr-un bol, amesteca sucul de lamaie, uleiul, sare si piper. Toarna amestecul peste ton, avocado taiat bucati si ceapa verde tocata.

Pune pe fiecare lipie cate o parte din amestecul de salate verzi, asaza amestecul de ton si avocado si ruleaza lipia.

Tartine cu vinete si rosii

Ingrediente

8 felii de paine, de preferat o specialitate rustica
1 catel de usturoi
4 linguri ulei de masline extravirgin
3 vinete mici, feliate subtire
Sare
100 de grame de mozzarella rupta bucatele mici
4 rosii taiate in felii subtiri
Parmezan ras
Busuioc pentru decor



Cum se prepara
Incinge gratarul la temperatura medie si asaza feliile de paine pentru 5 minute sau pana cand painea devine crocanta. Pune feliile de paine pe o farfurie si freaca fiecare felie cu usturoi. Presara apoi peste paine 2 linguri de ulei de masline.

Amesteca vinetele taiate in felii subtiri cu uleiul de masline ramas si presara sare. Pune vinetele pe gratar pentru 5 minute, intoarce-le si asaza peste ele mozzarella. Mai lasa-le pe gratar pentru 5 minute sau pana cand branza se topeste. Pune peste fiecare felie de paine, felii de rosii si sare, apoi un strat de vinete si la final presara parmezan si busuioc verde pentru decor.


Pe aceeaşi temă

Versiune completă web Înapoi sus