Timpul.md

Actualitate 22 August 2017 | 08:53

30 de zile de arest la domiciliu pentru fiul fostului președinte

Judecătoria municipiului Chișinău, sediul Buiucani, a prelungit, luni, 21 august, cu încă 30 de zile mandatul de arest la domiciliu pe numele ex-deputatului Chiril Lucinschi, cercetat în dosarul fraudelor de la Banca de Economii, Banca Socială și Unibank. Instanța a luat respectiva decizie la solicitarea procurorilor anticorupție, transmite IPN.

Procurorul Vladislav Bobrov a declarat că prelungirea mandatului de arest a fost solicitată pe motiv că există riscuri ca acesta să poată influenta mersul anchetei. „El poate intra în contact cu martorii care urmează să fie audiați în cadrul dosarului. Totodată pentru a examina cauza penală într-un termen rezonabil, pentru a nu tergiversa urmărirea penală, am considerat că această măsură preventivă, de prelungire a arestului, se va răsfrânge pozitiv asupra mersului cauzei”, a declarat procurorul.

Corina Stratan, avocata fostului deputat, a spus că nu este de acord cu decizia instanței și că o va ataca cu recurs la Curtea de Apel. Apărarea susține că la înaintarea demersului privind prelungirea măsurii de arest, procurorul a invocat o învinuire străină ordonanței de punere sub învinuire. „Este inadmisibil ca partea acuzării în loc să demonstreze necesitatea prelungirii mandatului de arest la domiciliu a invocat niște chestiuni care nu au relevanță și nu se regăsesc în ordonanța de punere sub învinuire”, a spus avocatul.

Fostul deputat a fost reținut pe 25 mai, iar ulterior a fost plasat în arest la domiciliu. Potrivit Centrului Național Anticorupție, ex-parlamentarul, împreună cu trei reprezentanți ai unui agent economic, sunt bănuiți de spălare de bani, fapt ce a cauzat prejudicii în proporții deosebit de mari celor trei entități bancare. Săvârșirea infracțiunii respective prevede până la zeci ani de închisoare. Fostul deputat este cercetat și pentru încălcarea regimului juridic de declarare a averii, pe motiv că în declarația sa de avere a tăinuit calitatea sa de proprietar al unei companii, despre care se presupune că ar fi fost implicată în frauda bancară. Chiril Lucinschi pledează nevinovat.

 

Pe aceeaşi temă

Versiune completă web Înapoi sus