Spectacole

386 de porumbei vor fi lansati in memoria celor care au murit in razboiul de pe Nistru

La 27 februarie, in incinta Casei Armatei din Chisinau, va avea loc un concert festiv cu genericul „Porumbelul – simbolul Pacii”, desfasurat in memoria celor care au murit in timpul conflictului armat de pe Nistru din 1992. Presedintele Uniunii Nationale a Veteranilor Razboiului pentru Independenta, Eduard Maican, a declarat ca este un eveniment organizat in premiera.

Festivalul va incepe cu un moment de reculegere, dupa care va urma spectacolul literar-muzical „Eterna Pace – mesaj pe aripi de dor”. La serbare vor participa elevi ai liceului „George Meniuc” si ai Institutului Militar „Alexandru cel Bun”, care vor interpreta piese pe versuri de Grigore Vieru si vor recita poezii. Un sobor de preoti de la Mitropolia Moldovei va binecuvanta expozitia de porumbei, vernisata de Asociatia columbofililor din Moldova.

In aceeasi zi, veteranii vor primi si ajutoare financiare. „Am strans mana de la mana pentru a face o binefacere, pentru a ajuta cativa veterani. De asemenea, au fost adunati bani pentru construirea a trei gospodarii de intretinere a porumbeilor in orfelinatele din republica”, a mai spus presedintele Uniunii Nationale a Veteranilor Razboiului pentru Independenta.
Festivitatea se va incheia cu depuneri de flori la Muzeul militar al Ministerului Apararii, din scuarul Casei Armatei, si cu lansarea a 386 de porumbei in memoria persoanelor care si-au pierdut viata in conflictul de pe Nistru.

Sursa: Info-Prim Neo
 

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *