Timpul.md

Sănătate 30 Iunie 2019 | 07:20

5 greșeli care te pot îmbolnăvi

Doar câteva schimbări care țin de stilul de viață îți asigură sănătatea și o stare de bine.  

Gătești rareori

Când gătești tu, știi exact câtă sare sau cât zahăr pui. De asemenea, mănânci mai sănătos, cu mai puțini conservanți. În plus, economisești bani și ajungi să te stresezi mai puțin din cauza problemelor bănești, deci ai numai de câștigat. Nu contează dacă nu-ți ies unele preparate. Continuă să încerci, pentru că priceperea vine odată cu experiența.

Nu-ți faci timp pentru gustări

Renunțarea la gustări te va face să mănânci mai des dulciuri. Pregătește cu o zi înainte sau la începutul săptămânii câteva pachețele cu semințe, fructe uscate, batoane de cereale făcute de tine, morcovi, felii de măr sau alte fructe. Le vei avea gata pregătite. În plus, cele mai bune surse de acizi grași Omega-3, grăsimi sănătoase și proteine sunt nucile, excelente la gustări. O mână de nuci mâncate cu o jumătate de oră înainte de masă îți va scădea apetitul, ceea ce te va ajuta să nu iei în greutate.

Mănânci rar și mult

Dacă mănânci mai des mai des și mai puțin, vei digera mai ușor și vei slăbi în timp scurt. Sunt multe beneficii obținute printr-o schimbare minoră.

Truc

Pentru a mânca mai puțin, alege farfurii de dimensiuni mici.

Nu faci întinderi dimineața

Pentru a-ți stimula circulația sângelui, pentru a scăpa de durerile de spate și de problemele digestive, imediat ce te trezești, nu uita să faci puțină mișcare. Sunt de ajuns chiar și câteva întinderi sau exerciții fizice precum cele de arcuire a spatelui.

Alegi mai rar alimente care conțin vitamina C

Zilnic, ai nevoie de 90 mg de vitamina C pe care le poți procura din 5 porții de legume și legume. Îți asigură o imunitate mai bună și protecție contra cancerului.

Fructele de pădure reprezintă o sursă bună de vitamina C. Nu sunt doar frumoase și plăcute la vedere, ci bogate în flavonoide și carotene, substanțe care combat radicalii liberi și inflamațiile. Cel mai sigur semn că fructele și legumele le conțin este culoarea vibrantă. Câteva mâini de fructe de pădure, de pildă, îți aduc beneficiile menționate mai sus și sunt chiar mai bune decât suplimentele alimentare. 

clicksanatatea.ro

Pe aceeaşi temă

Versiune completă web Înapoi sus