Timpul.md

Actualitate 11 Septembrie 2017 | 12:47

5 semne că partenerul te manipulează fără să știi

Manipularea poate fi amuzantă, atunci când partenerii se şicanează şi ambii sunt conştienţi de ceea ce se întâmplă, unul dintre ei cedând doar de dragul de a nu strica atmosfera. 

Există însă şi oameni care îşi aleg în mod conştient parteneri care pot fi manipulaţi fiindcă sunt egoişti şi vor ca lucrurile să se desfăşoare constant conform propriilor aşteptări.

S-ar putea ca acest lucru să nu fie evident la începutul unei relaţii. Dar dacă observi că iniţialele cereri inocente se transformă într-unele consistente iar partenerul devine din ce în ce mai insistent, sunt şanse mari ca partenerul tău să fie obişnuit cu manipularea.

1. Cum recunoşti manipularea?

Observă cum reacţionează partenerul tău la refuzurile tale. Îţi respectă decizia când îi dovedeşti că eşti ferm convins/ă de ceea ce îţi doreşti sau pur şi simplu te lasă în pace, doar pentru a reveni asupra subiectului puţin mai târziu? Te convinge adesea apelând la restricţii legate de relații intime, afecţiune sau pur şi simplu la ameninţări referitor la încheierea relaţiei.

Dacă partenerul nu poate accepta un refu, în ciuda faptului că i-ai explicat motivele în mod clar, atunci partenerul este genul care foloseşte manipularea la ordinea zilei. Vei observa că pe zi ce trece renunţi din ce în ce mai des la lucrurile care îţi plac, de dragul partenerului.

Poate crezi că a-i da dreptate tot timpul şi a ceda este un semn de iubire, însă a-l refuza nu înseamnă neapărat că nu-l iubeşti.

Dacă-i faci pe plac doar de teamă că te va părăsi şi dacă renunţi la ceea ce eşti doar pentru că el să te placă, relaţia are de suferit la fel că şi tine de altfel.

2. Nu te poţi suporta

Eşti conştientă de faptul că nu-i poţi refuză mofturile şi în acelaşi timp te urăşti pentru că eşti atât de slabă şi nu îi poţi ţine piept. Îţi displac generozitatea şi timiditatea care te caracterizează, însă nu poţi face nimic pentru a pune piciorul în prag.

3. Nu poţi refuza

Doar gândul că poţi să refuzi îţi pare nebunesc şi îţi lipseşte tăria de a pronunţa cuvântul de fiecare dată când încerci.

4. Te justifici tot timpul

În faţa ta şi a celorlalţi, încerci să demonstrezi că de fapt nu eşti manipulată şi că tu eşti cea care îşi doreşte să îi facă pe plac partenerului.

5. Simţi că eşti personajul negativ

De fiecare dată când te gândeşti să-l refuzi ai senzaţia că este o dovadă de răutate. 

tasta.ro

Pe aceeaşi temă

Versiune completă web Înapoi sus