Timpul.md

Actualitate 14 Iunie 2016 | 09:53

52 de gospodării din Ceadîr Lunga au avut de suferit din cauza ploilor torențiale din noaptea trecută

În urma ploilor torențiale mai multe gospodării din orașul Ceadîr Lunga au avut de înfruntat apele, care au ajuns și peste un metru în curțile oamenilor. 

Potrivit ultimelor informații a direcției Situațiilor Excepționale, în urma lucrărilor de lichidare a consecințelor ploilor torențiale au fost afectate mai multe gospodării particulare din străzile: Voroșilov, Gorki, Lomonosov, Cantemir, Lenin, Bobcov, Tanasoglo, Cehov, Cutuzov, Ceachir, Maiakovski, Sovetică. În total au fost înregistrate inundații în 52 de gospodării particulare, dintre care 16 case locative și 41 de subsoluri, curți și grădini, dar și teritoriul pieței de mărfuri.

În unele gospodării nivelul apei a ajuns inițial la un m și mai mult. Pentru cinci case construite din lut de pe străzile Voroșilov și Gorki, dintre care 2 erau nelocuibile au fost înregistrați pereți prăbușiți. Pentru evacuarea persoanelor din casele afectate de ploi și pomparea apei din gospodării au fost mobilizate forțele Direcției situații excepționale UTA Găgăuzia.
Astfel, 45 pompieri și salvatori cu 7 autospeciale și 8 motopompe au acționat pentru evacuarea a 21 persoane, dintre care 4 copii dintr-un număr de 12 locuințe afectate, fiind ulterior cazați la rude și într-un centru medical din oraș, pompierii acționând și pentru pomparea apei din gospodării.

În această dimineață, către orele 06:00, de către echipele de salvatori și pompieri a fost pompată apa din 24 subsoluri, 9 case locative și 4 ogrăzi.

Potrivit datelor Serviciul Hidrometeorologic de Stat, în seara zilei de ieri, 13 iunie, la Postul de observare meteorologică din Ceadîr-Lunga, au fost înregistrate circa 69 mm de precipitații căzute în decurs de 2 ore.

TIMPUL.MD

Pe aceeaşi temă

Versiune completă web Înapoi sus