Actualitate

6 boli care nu dau simptome decât când e prea târziu

Hipertensiune arterială

Un studiu canadian dezvăluie faptul că mai mult de jumătate din numărul celor care suferă de tensiune arterială ridicată nu sunt conștienți de ea. Ignorarea acesteia poate avea mai multe consecințe, precum atac de cord, accident vascular cerebral sau dezvoltarea unei boli la rinichi. Hipertensiunea arterială acționează în tăcere, fără a transmite vreun semnal, afectând tot mai mult vasele de sânge.

Printre factorii care duc la apariția acestei afecțiuni se numără vârsta, diabetul, anxietatea și stresul, consumul excesiv de alcool, obezitatea, stilul de viață sedentar sau fumatul. Simptomele care impun de urgență un consult medical sunt: pierderea stării de conștiență, schimbări bruște de comportament, amețeală, dureri în piept, vorbire neclară sau incapacitate de a vorbi, durere de cap severă.

Pentru a preveni dezvoltarea complicațiilor, se recomandă măsurarea tensiunii arteriale o dată pe an, chiar dacă nu sunt prezenți factorii de risc. Acest lucru nu impune vizita la un cabinet medical, deoarece se poate realiza chiar și în farmacii.

Sursa: Realitatea.net

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *