Actualitate

7 grupuri de producători au primit granturi în valoare totală de 6 milioane de dolari

Cele 7 grupuri de producători au participat la al treilea apel de granturi, desfăşurat în perioada aprilie-iunie 2015, şi au efectuat investiţii de circa 4 milioane de dolari SUA, dintre care 1,6 milioane de dolari SUA reprezintă partea de grant. În total la cel de-al treilea apel de granturi au participat 16 cooperative de întreprinzători agricoli. Comisia de evaluare şi selecţie a aprobat spre finanţare 14 dosare.

Proiectele care au obţinut finanţare s-au referit la montarea a şapte frigidere cu capacităţi de păstrare de la 170 până la 1500 tone, în Ialoveni, Căuşeni, două în Edineţ, Cahul, Ungheni şi Hânceşti.

Programul de granturi a proiectului MAC-P a fost lansat în 2014, fiind organizate 3 runde de selectare a dosarelor, la care au participat 29 cooperative de întreprinzători agricoli, acceptate spre finanţare fiind 26 de grupuri din 14 raioane. 13 grupuri de producători agricoli deja au primit suportul financiar nerambursabil în valoare de 3,2 mln. dolari SUA, după ce au venit cu confirmarea contribuţiei proprii în realizarea proiectelor investiţionale. Următorul apel de granturi va fi organizat în toamna anului curent.

sursa: ipn.md

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *