Spectacole

7 zile pline de film documentar

CRONOGRAF-ul a ieșit din limitele unui singur spațiu, extinzându-și evenimentele, proiecțiile şi locaţiile. Programul proiecţiilor festivalului la această ediţie este mult mai vast, acesta numără peste 70 de filme, inclusiv 11 premiere naţionale de film şi proiecţii speciale.

Principala locație a festivalului rămâne Centrul Cultural Odeon, unde vor fi proiectate filmele din concurs. Cele cinci secțiuni ale festivalului însumează 49 de producții în competiție pentru trofeele CRONOGRAF-ului. Proiecţiile vor dura de dimineaţă până seara, la cele cinci secţiuni competitive.

Publicul va putea aprecia filmele, desemnând câştigătorii premiului Simpatia Publicului şi va avea ocazia să discute cu autorii prezenţi. Serile, tot aici, vă invităm la premierele autohtone de film. În același timp, publicul cinefil este așteptat la Tipografia 5 (str. V. Pârcălab 45) unde poate urmări în fiecare seară, de pe 14 până pe 17 mai, un program special de filme, elaborat de Culture.pl în colaborare cu FIFD CRONOGRAF, cu titlul sugestiv „Filmul ca motor al transformărilor sociale”. Tot aici putem descoperi festivalul internațional de scurtmetraje cu buget redus sau fără buget ClipAward din oraşul Mannheim din Germania, înfrăţit cu capitala noastră. De asemenea, vor fi organizate masterclassuri pe teme cinematografice, desfăşurate la Academia de Muzică, Teatru şi Arte Plastice.

O noutate a acestei ediţii a FIFD CRONOGRAF sunt proiecţiile în aer liber. Ele se vor derula în Scuarul Universității Libere Internaționale din Moldova ULIM (str. V. Pârcălab, 52) şi la Apartamentul Deschis (str. București 68/1) cu începere de la ora 21:00. Accesul la aceste proiecţii este gratuit.

Avem şi proiecţii nocturne pentru iubitorii neobosiţi de film. Pe 16 mai, în cadrul „Nopţii muzeelor” vom proiecta câteva producţii cu tematică istorică la cinemateca Muzeului Național de Istorie a Moldovei, str. 31 august 1989, 121A.

Biletele și abonamentele la festival pot fi cumpărate la casele Centrului Cultural Odeon și on-line pe iticket.md. Toată informația despre filmele participante, însoțite de imagini, trailere și sinopsis-uri, precum și programul festivalului, accesul și noutățile lui pot fi găsite pe site-ul oficial
http://cronograf.md sau pe www.facebook.com/IDFF.CRONOGRAF.

FIFD CRONOGRAF este până la ora actuală cel mai complex festival de film din Republica Moldova, lansat în 2001 şi organizat de către OWH Studio, cu susținerea partenerilor săi. Festivalul reprezintă o ocazie unică pentru cinefilii din Chișinău să vadă documentare de calitate din întreaga lume, să discute cu autorii lor și să descopere ultimele tendințe în materie de film documentar.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *