Actualitate

898 sau 798 lei pentru o Gcal?

SA „Termocom” a prezentat primariei calculele la tariful agentului termic pentru noul sezon de incalzire, solicitand 898 de lei pentru o Gcal. Acest tarif va intra in vigoare doar daca va fi aprobat de catre Consiliul municipal Chisinau. „Agentia Nationala pentru Reglementare in Energetica a confirmat corectitudinea calculelor, stabilind ca cheltuielile energetice constituie 70%, iar restul sunt surse destinate intretinerii si exploatarii retelelor, aici nefiind inclus venitul”, a declarat presei Mihai Arusoi, director comercial la „Termocom”.

Referindu-se la tariful actual de 540 lei/Gcal, el a spus ca acesta nu acopera costurile si cheltuielile suportate de intreprindere, din care motiv a fost necesara o revizuire. Fiind intrebat ce se va intampla daca CMC va decide mentinerea tarifului de 540 de lei, Arusoi a declarat ca in aceasta situatie intreprinderea se va confrunta cu probleme financiare foarte grave, ce ar putea conduce la inceperea cu intarziere a sezonului de incalzire. Fara sa dea explicatiile de rigoare, doar peste o ora de la aceasta declaratie, Serviciul de presa al „Termocom” a emis un comunicat in care vorbeste despre un tarif de… 798,03 lei pentru o Gcal.

In urmatoarele zile, primaria urmeaza sa examineze cererea „Termocom” si sa elaboreze un proiect de decizie care va fi prezentat Consiliului municipal. Solicitat de jurnalisti, Dorin Chirtoaca a spus ca tariful nu ar trebui majorat, de vreme ce gazele naturale s-au ieftinit. Precizam ca anul trecut „Termocom” a solicitat 842 de lei pentru o Gcal, dar Consiliul municipal s-a opus, considerand ca suma este exagerata, si a lasat in vigoare tariful de 540 lei pentru o Gcal, aprobat in 2007.

 

 

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *