Timpul.md

Actualitate 7 Martie 2019 | 10:19

A divorțat de fiica lui Putin, a pierdut poziția de miliardar

Coproprietarul concernului Sibur, rusul Kirill Șamalov, despre care mass-media spune că este fostul ginere al președintelui rus Vladimir Putin, a încetat să mai fie miliardar, potrivit revistei americane Forbes. Omul de afaceri a parasit clasamentul anual al celor mai bogați oameni din lume, după ce a divorțat de fiica lui Putin.

În total, clasamentul Forbes include 98 de ruși cu averi estimate la cel puțin un miliard de dolari fiecare. Anul trecut în top figurau 106 de ruși.

Potrivit Forbes, averea lui Șamalov se ridică acum la 950 milioane de dolari. El mai deține 3,88% din acțiunile Sibur, dupa ce, în aprilie 2017, a vândut 17% din compania petrochimică unui alt coproprietar, Leonid Micelson. În noul clasament Forbes, Mihelson figurează drept cel mai bogat rus cu o avere de 24 miliarde de dolari.

Potrivit sursei Forbes familiarizata cu circumstanțele tranzacției, Șamalov i-a vandut lui Mihelson 17% din „Sibur“ la „aproximativ același preț ca și cel de achiziție”, în septembrie 2014, de la un alt coproprietar și prieten al lui Putin – Ghenadi Timcenko. Agenția Bloomberg a explicat ca tranzactia a survenit ca urmare a despărțirii lui Șamalov de fiica lui Putin, Ekaterina Tihonova.

Kirill Șamalov este fiul unui prieten al lui Putin, coproprietarul băncii „Rossia”, Nikolai Șamalov. Președintele Rusiei nu a confirmat sau dezmintit în mod public că Tihonova ar fi fiica sa.

În 2016, Kirill Șamalov a devenit cel mai tânăr miliardar rus în topul alcatuit de Forbes.

paginaderusia.ro

Pe aceeaşi temă

Versiune completă web Înapoi sus