Internațional

A fost anihilată cea mai mare grupare de falsificare a cardurilor bancare

Bulgarii au fost arestaţi de către autorităţile de poliţie, în întreaga Europă, pentru participarea în cadrul unui sistem internaţional de falsificare a cardurilor de credit şi alte infracţiuni majore şi, respectiv, pentru coordonarea tuturor acestor acţiuni.

În jur de 5000 de ofiţeri de poliţie din Spania Bulgaria, Italia, Polonia, Germania şi SUA şi experţi de la Europol au contribuit la operaţiune, numită „Night Clone Card” (Cardul clonat noaptea).

Cercul criminal bulgar, care a fost descris ca fiind cel mai mare din lume în domeniul clonării cardurilor bancare, a fost activ mai ales în Italia, unde au fost reţinuţi nouă suspecţi. În acelaşi timp, poliţia americană a arestat doi suspecţi, apoi alţi doi au fost reţinuţi în Spania şi încă o reţinere a avut loc în Polonia. Primul grup de 47 de persoane a fost arestat de către poliţia bulgară, săptămâna trecută.

Agenţia bulgară de ştiri a dezvăluit că această grupare a avut legături cu organizaţiile criminale din Kenya, Africa de Sud şi Statele Unite ale Americii, unde au recrutat şi instruit criminali mărunţi pentru a retrage ilegal bani cu carduri false.

Sursa: novinite.com (V.P.)

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *