Timpul.md

Actualitate 19 Octombrie 2018 | 13:14

A fost inaugurată Grădinița din satul Cruzești, renovată din grantul oferit de Guvernul României

Grădinița din satul Cruzești, municipiul Chișinău, a fost inaugurată astăzi, după ce instituția a fost reabilitată și modernizată din grantul oferit de Guvernul României, administrat de Fondul de Investiţii Sociale din Moldova.

Pentru reparația grădiniței din Cruzești au fost alocate mijloace financiare în sumă de 1,9 milioane lei, dintre care: Guvernului României – 1,5 milioane lei, iar autoritățile publice locale – 449 583 lei.

Din aceste fonduri au fost efectuate lucrări pe interior, au fost montate uși și ferestre noi, au fost reparate sistemele de apă și canalizare interioară, sistemul electric și cel de ventilare.

Totodată, au fost realizate lucrări de reparații pe exterior. Clădirea în care se află instituția a fost construită în anul 1976, are o suprafață totală de 2272 m2, dintre care 700 m2 (suprafață a nivelului I) au fost adaptați pentru grădiniță. În prezent, este frecventată de 69 de copii.

În urma renovării se preconizează să mai fie deschisă o grupă nouă de creșă.Secretarul de stat al Ministerului Educației, Culturii și Cercetării Elena Belei a mulțumit Guvernului României pentru aportul substanțial la renovarea și dotarea grădinițelor din Republica Moldova, care contribuie la dezvoltarea comunităților rurale.

„Asigurarea accesului la educaţie timpurie de calitate este o prioritate naţională, bazată pe cunoaşterea și satisfacerea cerințelor educaționale ale copiilor. Prin reabilitarea școlilor și grădinițelor investim, de fapt, în educația copiilor noștri”, a declarat oficialul.Pentru renovarea și dotarea grădinițelor din Republica Moldova, România a alocat 26 de milioane de euro prin „Programul de asistență tehnică și financiară acordată de Guvernul României pentru instituțiile preșcolare din Republica Moldova”.

De aceste fonduri au beneficiat 845 de grădiniţe, prin intermediul a 940 proiecte gestionate de FISM.
Sursa: moldova.org


 

Pe aceeaşi temă

Versiune completă web Înapoi sus