Carte

A fost lansată o antologie a poeziei lui Grigore Vieru

Lansarea a avut loc în cadrul unui spectacol de muzică şi poezie, întitulat “Testament”, pe care l-a susţinut interpretul Fuego din România.

Academicianul Nicolae Dabija a precizat pentru MOLDPRES că antologia este “o Biblie a poeziei. Este un mare merit al doamnei Lilia Bob de la Asociaţia Culturală “Regal d`Art” din Botoşani, dar şi al interpretului Fuego, care, prin intermediul cîntecelor sale, a trezit interesul românilor pentru creaţia lui Grigore Vieru”.

Potrivit lui Nicolae Dabija, cartea “Inscripţii pe stîlpul porţii” are aproximativ o mie de pagini, este făcută mai mult pentru bibliofili şi nu va fi pusă în vînzare, dar va fi distribuită în cele mai importante biblioteci din România şi Republica Moldova. Antologia conţine şi un manuscris al poetului Grigore Vieru, dedicat lui Fuego. Tirajul cărţii este de circa o mie de exemplare.

Spectacolul de muzică şi poezie “Testament” al lui Fuego a fost prezentat anul trecut la Teatrul “Alexandru Davila” din Piteşti, România, unde este angajat interpretul. Luni, 16 februarie, concertul va avea loc în localitatea de baştină a poetului Grigore Vieru – satul Pererîta din raionul Briceni.

Pentru acest spectacol, Fuego (Paul Surugiu) a obţinut Premiul pentru interpretarea celui mai bun spectacol al Teatrului “Alexandru Davila”. O editură şi o asociaţie culturală din România au oferit două premii pentru cel mai bun spectacol al anului trecut, iar Săptămînalul “Literatura şi Arta” al Uniunii Scriitorilor din Republica Moldova i-a oferit lui Fuego o diplomă pentru cea mai bună interpretare a poeziei lui Grigore Vieru.

Moldpres

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *