Actualitate

A fost pornită o cauză penală în cazul tinerei care a avortat singură în WC

Potrivit lui Sliusarenco, cauza penală a fost pornită în baza articolului 162 al Codului Penal, privind „neacordarea de ajutor medical, fără motive întemeiate, de persoane care în virtutea legii sau regulilor speciale sunt obligate să-l acorde”.

Amintim că la mijlocul lunii ianuarie, Asociația Promo-Lex a anunțat că a preluat cazul Ecaterinei (tinerei care a avortat singură într-un veceu al Institutului Mamei și Copilului n.r.). La 18 ianuarie, în cadrul unei ședințe a Clubului de discuții cu tema „Asigurarea drepturilor femeilor în perioada sarcinii și calitatea asistenței medicale”, juristul Dumitru Sliusarenco a menționat că Ecaterinei i-au fost încălcate drepturile fundamentale și anume de asistență medicală de calitate, transmite zdg.md

„Cazul ei ne arată multe probleme de sistem. În urma investigațiilor noastre am depistat o serie de încălcări cum ar fi: atitudine neglijentă din partea personalului medical. Practic, nu a fost supravegheată de medici. În perioada în care se afla la Institutul Mamei și Copilului s-au făcut vizite formale: la schimbarea turei și dimineața când se măsoară tensiunea. În salon a fost vizitată o singură dată de ginecolog, după avort. Ecaterina s-a plâns de sângerare puternică, iar sora medicală a refuzat să cheme medicul. După trei ore de la avort i s-a spus să plece acasă, deși ea continua să se simtă rău”, a menționat juristul.

zdg.md

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *