Timpul.md

Actualitate 23 Februarie 2018 | 13:56

A mai rămas puțin până la o nouă suspendare a lui Dodon? Parlamentul și-a reconfirmat VOTUL

Parlamentul și-a reconfirmat votul pentru două proiecte trimise la reexaminare de către președintele Republicii Moldova, Igor Dodon. 

 Este vorba de Legea privind executarea unor activități necalificate cu caracter ocazional desfășurate de zilieri și proiectul de completare a Legii privind sistemul de salarizare a funcționarilor publici, transmite IPN.

Cât privește munca zilierilor, Igor Dodon a propus includerea în lege și a altor domenii decât agricultura. De asemenea, șeful statului a sugerat extinderea, de la 90 la 180 de zile, a termenului cumulativ pe parcursul unui an în care persoana poate presta munci necalificate cu caracter ocazional. Amendamentele președintelui nu au fost acceptate de Comisia protecție socială, sănătate și familie.

Prin completările la Legea privind sistemul de salarizare a funcționarilor publici se prevede majorarea cu 20% a salariilor de funcție pentru personalul care efectuează deservirea tehnică în instanțele judecătorești, în procuraturi și administrația publică centrală și locală. Pentru personalul Serviciului Fiscal și Serviciului Vamal majorarea este de 50%. Şeful statului consideră că majorările în cauză nu sunt justificate din moment ce salariile acestor categorii sunt și așa mari.

Președintele este obligat de Constituție să promulge cele două legi din moment ce Parlamentul și-a reconfirmat votul pentru ele. 

Sursa: ipn.md

Pe aceeaşi temă

Versiune completă web Înapoi sus