Timpul.md

Actualitate 5 Iulie 2019 | 09:40

A trecut un deceniu de la moartea lui Michael Jackson. Câți bani a încasat familia în tot acest timp din drepturile de autor

 Câți bani a încasat familia lui Michael Jackson din drepturi de autor în cei 10 ani de la decesul starului? Michael Jackson a murit în urmă cu 10 ani, iar familia ia bani frumușei de pe urma celor rămase în amintirea fanilor. Piesele îi păstrează vie energia starului. De ce sume se bucură aceștia din drepturile de autor?

Cu toate că renumitul star ne-a părăsit în urmă cu 10 ani, familia sa primește sume frumoase din drepturile de autor. Regele pop a încasat în ultimii ani mai mulți bani decât orice altă celebritate care s-a stins, mai mult și decât unii artiști faimoși care încă activează. Jackson aduce anual familei suma de 75 de miliaone de dolari pe an, veniturile de autor reprezentând aproape 2,5 milioane de dolari. De asemenea, alte aproape 19 milioane de dolari pe an provin din vânzarea diverselor suveniruri care îl au pe Michael Jackson în prim-plan.

Datele publicate de Forbes în cursul anului trecut aratau că Michael Jackson a încasat cu 6 milioane de dolari mai mult decât Adele și cu 8,5 milioane de dolari mai mult decât trupa Metallica. Videoclipurile sale au fost vizionate, în 2018, de mai bine de un miliard de ori pe YouTube. Khaterine Jackson, mama regelui pop, primește peste un milion de dolari pentru creșterea copiilor celebrului artist, arată documentele oficiale ale tribunalului din Los Angeles. În acest context, Khaterine Jackson primește lunar 26.804 de dolari, iar cei trei copii ai solistului au o alocație de 60.000 de dolari fiecare.

 


O declarație de presă din 2009 a reprezentanților Institutului de Medicină Legală din Los Angeles arăta că Michael Jackson a murit în urma unei „intoxicaţii profunde cu propofol”.„Printre alte cauze ale decesului: efectul în urma substanţelor benzodiazepine”, se mai arată în declaraţia legiştilor, citată de CNN. Lorazepam, midazolam şi diazepam sunt cele mai cunoscute substanţe din clasa benzodiazepinelor.

Raportul complet şi final al autopsiei şi un raport toxicologic complet „vor fi ţinute sub protecţie la cererea Los Angeles Police Department şi a procurorului general al districtului Los Angeles”, se mai precizează în declaraţia Institutului. Regele pop a făcut un stop cardiac și a murit pe 25 iunie, la vârsta de 50 de ani. Acesta a fost înmormântat pe 29 august, în cadrul unei ceremonii private, în ziua în care ar fi împlinit 51 de ani.Celebrul artist a lăsat în urmă, în 2009, 3 copii: Paris Jackson, Prince Michael Jackson și Prince Michael Jackson II. Cântărețul a avut o căsnicie frumoasă alături de Debbie Rowe, o asistentă medicală, care i-a dăruit doi copii, Prince și Paris, concepuți prin fertilizare în vitro. Prince Michael Jackson al II-a este, aparent, singurul copil biologic al starului și ultimul moștenitor. Micuțul s-a născut în 2002, tot prin insemnicare artificială, dar cu materialul genetic al tatălui.

Copiii regelui pop poartă cenușa rămasă după incinerarea vedetei într-un colier special. „Cenușa lui Michael a fost împrăștiată în iubitul său Neverland, proprietatea care a avut un sens special pentru artist”, au spus sursele presei americane. „Copiii trăiesc de parcă Michael ar veghea în permanență asupra lor”, au explicat cei care au dezvăluit jurnaliștilor secretul familiei Jackson. 

Pe aceeaşi temă

Versiune completă web Înapoi sus