Sport

Academia de Politie a invins din nou in stafeta combinata

Echipa Academiei de Politie „Stefan ce Mare” a Ministerului de Interne a castigat, in Parcul „La izvor” din Chisinau, a opta oara consecutiv, stafeta combinata (prima grupa valorica) consacrata memoriei politistilor cazuti la datorie. Victoria lor a fost determinata in ultimele doua etape, cand lectorul superior Vitalie Gheorghita a reusit sa reduca handicapul de circa 50 de metri pe care-l avea fata de reprezentantul echipei Departamentului Trupelor de Carabinieri (DTC) Iaroslav Musinschi.

Alte trei secunde decisive au fost pierdute de echipa DTC la ultima etapa, in timpul montarii pistolului-mitraliera Kalasnikov – suficiente pentru ca reprezentativa Academiei de Politie sa jubileze la finisul stafetei (12 etape pe o distanta de circa trei kilometri in jurul lacurilor din zona). „Am avut emotii mari, fiindca initial comisia de validare nu a admis la concurs patru membri ai echipei care anul curent au absolvit institutia noastra. Am inclus in lot rezervele si ele ne-au indreptatit toate asteptarile, parcurgand etapele in timpi buni”, a declarat la finele competitiei seful echipei Academiei, Eduard Pui.
Invingatoarea a fost cronometrata la finis cu rezultatul de 9 minute si 43 de secunde – cu 12 secunde mai mult decat recordul stafetei, stabilit anul trecut. Selectionata de la DTC a fost cronometrata cu 9 minute si 46 de secunde. Ocupanta locului trei, reprezentativa Serviciului Protectie Civila si Situatii Exceptionale, a finisat cu timpul de 9 minute si 54 de secunde. In grupa a doua valorica a invins formatia Comisariatului de Politie din sectorul Ciocana, care a parcurs stafeta in 11 minute si 4 secunde. Locul doi i-a revenit echipei de la Comisariatul de Politie Buiucani, iar trei – selectionatei Batalionului nr. 1 de la Directia Generala Paza de Stat.
Stafeta s-a desfasurat pentru a 59-a oara, sub egida Ministerului de Interne si a Clubului Sportiv Central "Dinamo".

 

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *