Timpul.md

Bună Dimineața 2 August 2016 | 07:58

Această țară merită să fie săracă

În timp ce mai mult de jumătate din populație trăiește de la o zi la alta, cu pensii mizere și cu salarii de râsul lumii, directorii unor întreprinderi de stat cheltuiesc sute de mii de lei pentru ca să-și amenajeze boierește birourile. Vezi Doamne, Măriile lor nu vor să stea așezați pe scaune simple și își cumpără fotolii de zeci de mii de lei ca nu cumva să-i doară poponeața.

Pentru cei care n-au stat cu ochii pe ședința Primăriei Chișinău de ieri, o să explic în câteva cuvinte ce informație a atras atenția publicului. Un audit al Curții de Conturi arată că directorul Întreprinderii municipale „Apă-Canal”, Constantin Becciev, și-a cumpărat în birou câteva mese, care costă între 30 și 150 de mii de lei, un televizor de 50 de mii de lei, fotoliu de piele și o canapea, ambele valorând „simbolic” - peste 30 de mii de lei. Culmea e că tot în acest birou regal se află și un aparat de cafea care costă 88 de mii de lei. Cum, iată cum poți să-ți faci cafea la un aparat de 4 mii de euro, în timp ce sistemul de aprovizionare cu apă a Capitalei este învechit, practic zilnic undeva cedează câte o țeavă, iar când plouă orașul este veșnic inundat. Deci, sunt lucruri mai importante unde ar putea fi investiții banii.

Șeful „Apă-Canal” a simțit nevoie să se apere și a menționat că de aceste bunuri se folosesc toți angajații întreprinderii. Acum doar imaginați-vă cum din minut în minut se deschide ușa biroului directorului, intră cineva cu ceașca și își face cafea. Altul conectează televizorul, se așează liniștit pe fotoliu sau canapea și privește „Modnyi prigovor”. Între timp, la una din mese cineva își termină hrișca din caserolă și își scoate tot ce i-a mai rămas printre dinți. Puțin probabil. Se pare că scuza șefului e o minciună gogonată.

Din păcate, doar despre acest caz s-a vorbit, dar vă asigur că majoritatea directorilor întreprinderilor de stat, au birouri la fel de „modest” amenajate. Cu o asemenea atitudine, se pare că țara noastră nu va ieși degrabă din criza economică, politică și socială în care s-a pomenit. Această țară merită să fie săracă...  

Pe aceeaşi temă

Versiune completă web Înapoi sus