Actualitate

Aceste alimentele trebuie să consumi pentru a avea o sănătate de fier

Ai nevoie de o gustare rapidă și sănătoasă? Vrei ceva care să nu-ți crească aportul caloric? Atunci nucile caju sunt alegerea perfectă pentru tine.

Nucile caju sunt înrudite atât cu fisticul cât şi cu fructele de mango. Mult mai dulci decât nucile româneşti sau migdalele,acestea sunt bogate în grăsimi bune şi sănătoase.

Printre cele mai importante substanțe nutritive conținute de nucile caju se regăsesc magneziul, fosforul, calciul, seleniul, zincul, cuprul, potasiul, vitaminele C, E, K, B1,B 2, B3, B6, acidul folic, fierul, fibrele, proteinele şi grăsimile sănătoase Omega-3. Practic în acest mic deliciu ai tot ce îi trebuie organismului tău să fie sănătos.

Mănâncă-le în stare crudă

Consumate cu moderaţie şi în stare crudă la fel ca alunelele și migdalele, acestea îți furnizează tot ce e mai bun și au grijă în același timp și de silueta ta.

Mai ales că fibrele și proteinele conținute în combinație cu acizii grași de omega 3 îți vor menține senzația de sațietate mai mult timp.

Acest aminoacid are o deosebită importanță în funcționalitatea organismului uman, și cel mai important aspect este acela că ajută la îmbunătățirea calității somnului, a dezvoltării armonioase a copiilor și te scapă de senzația de anxietate.

Sunt bune pentru inimă

Consumul moderat și constant de nuci caju mai ales ajută la reducerea numărului de boli cardiace coronariene, potrivit unui studiu publicat în British Journal of Nutrition.

Tocmai din acest motiv este recomandat mai ales persoanelor ce au probleme cardiac să consume o cantitate mică de nuci măcar de 3 ori pe săptămână. Însă atenție, doar în stare crudă, nu prăjite sau sărate.

În felul acesta vor menține nivelul colesterolului și a trigliceridelor în parametri optimi.

Au grijă de silueta ta

Pentru că au foarte multe substanțe nutritve, nucile caju oferă rapid senzația de sațietate și o mențin timp îndelungat. Consumate de 2 ori pe săptămână cercetătorii de la publicația „Obesity" au ajuns la concluzia că vor ține și kilogramele în frâu mai ușor față de persoanele care nu consumă deloc aceste nuci.

Mineralele sunt benefice și vitale pentru masa ta osoasă, și cum nucile caju le conțin din pln, iată un alt motiv favorabil pentru care să le introduci în alimentația ta. În plus caju conține și o parte de cupru, element vital pentru enzimele responsabile de procesul de combinare a colagenului cu elastanul. În felul acesta vei căpăta o flexibilitate mai mare a oaselor și a încheieturilor.

Nici ochii nu sunt uitați de micile minuni ale naturii, și asta datorăia zeaxantinei, unul dintre antioxidanții indicați în combaterea degenerescenței maculare, afecțiune ce apare o data cu vârsta și poate duce la pierderea vederii.
 
romaniatv.net

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *