Timpul.md

Actualitate 1 Aprilie 2020 | 04:41

Achiziții publice - în stare de urgență! Automobil de 30 000 euro, necesar Consiliului Raional Ocnița

 

Deputatul „Partidului Acțiune și Solidaritate, blocul ACUM”, Radu Marian, comunică despre unele achiziții publice deocheate care s-au anunțat în luna martie, în plină stare de urgență – „cum ar fi un automobil de 30.000 euro care-i atât de necesar pentru Consiliul Raional Ocnița”.

În același timp, deputatul comunică și despre alte achiziții:

13 martie. Echipament de simulare Consola VR (sistem complex, dacă nu e complex nu se acceptă) – 400.000 lei;
13 martie. Elaborare spot video pentru Expoziția Mondială „Expo Dubai” – 490.000 lei;
1
9 martie. Mașini și utilaje pentru Armata Națională – 700.000 lei. Apropo am văzut foarte multe achiziții anunțate de Ministerul Apărării în luna martie, cine știe, poate mitralierele sunt chiar necesare în lupta cu COVID-19;
20 martie. Două tendere de toată frumusețea anunțate de MAI privind construcția unor posturi de poliție – 48 milioane de lei;
27 martie. Două achiziții anunțate de Direcția Educație Tineret și Sport Botanica de reparație a două tabere de odihnă – 4.5 milioane.

„Apropo, în luna martie au fost lansate aproape 700 de achiziții publice în valoare de sute de milioane de lei. Sunt sigur că multe din ele sunt necesare, dar cred că în timpul stării de urgență ar trebuie suspendate absolut toate achizițiile publice care nu sunt necesare. Banii trebuie direcționați acum către acțiuni cât mai urgente, cum ar fi compensarea cu 75% a salariilor celor care sunt disponibilizați temporar din funcție. Sunt sigur că Consola VR, Toyota Camry și spoturile video mai pot aștepta un pic”, a conchis politicianul.

http://provincial.md/ 

Pe aceeaşi temă

Versiune completă web Înapoi sus