Eveniment

Acţiuni planificate pentru 9 mai – depuneri de flori, marşuri şi terci ostăşesc

Guvernul anunţă că vor fi depuse flori la complexele memoriale şi la monumentele eroilor celui de-al doilea război mondial din localităţile ţării. Totodată, vor fi organizate ceremonii militare la complexul memorial „Eternitate” din Chişinău şi la complexul memorial „Capul de pod Şerpeni” din raionul Anenii Noi. În ziua de 9 mai, doritorii vor putea vizita gratuit mai multe muzee din ţară, inclusiv, Muzeul Centrului de cultură şi istorie militară din Chişinău.

Partidul Comuniştilor a anunţat o acţiune la complexul memorial „Eternitate”. Dacă în alţi ani membrii şi simpatizanţii formaţiunii organizau marş, anul acesta s-a decis ca oamenii să se adune la ora 8.30 în apropiere de cinematograful „Gaudeamus”, iar de acolo să meargă să depună flori la focul veşnic.

Partidul Socialiştilor şi mai multe organizaţii neguvernamentale au anunţat organizarea unui marş al victoriei, dar şi o paradă a automobilelor de epocă. Marşul Victoriei urmează să înceapă la ora 10.00 din PMAN, iar participanţii se vor deplasa către complexul memorial „Eternitate” unde vor depune flori la focul veşnic. În cadrul marşului va fi organizată în premieră şi acţiunea „Regimentul memoriei”, unde rudele vor aduce cu ele fotografiile celor apropiaţi care au luptat în cel de-al doilea război mondial şi care nu mai sunt în viaţă.

Ministerul Apărării planifică la 9 mai, în Piaţa Marii Adunări Naţionale, să fie expuse 36 de unităţi de tehnică militară, utilizate în cadrul exerciţiului moldo-american „Dragon Pioneer 2016”. Cele 24 de vehicule militare din dotarea armatei americane şi 12 ale Armatei Naţionale se vor afla în centrul capitalei între orele 13.00 – 18.00. Totodată, Ministerul Apărării va organiza pregătirea, pentru vizitatorii expoziţiei, a unui terci ostăşesc.

Sursa: IPN

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *