Actualitate

Actorul Sacha Baron Cohen: Dacă Facebook ar fi existat în anii ’30, i-ar fi permis lui Hitler să cumpere reclame antisemite

Vedeta a criticat platforma socială în cadrul unui discurs susţinut la New York. El a criticat şi Google, Twitter şi YouTube pentru că "ar distribui absurdităţi către miliarde de oameni".

"Dacă-i plăteşti, Facebook va difuza orice fel de reclamă "politică" vrei, chiar dacă este o minciună. Şi chiar te vor ajuta să ajungă aceste minciuni către utilizatorii lor cu maximum efect", a spus actorul. "Ca urmare a acestei logici întortocheate, dacă Facebook ar fi exista în anii 1930, i-ar fi permis lui Hitler să posteze 30 de secunde de reclame la "soluţia" sa pentru "problema evreiască".

Baron Cohen a afirmat că a venit vremea "pentru o regândire fundamentală a social media şi cum răspândeşte ura, conspiraţii şi minciuni". De asemenea, el a pus la îndoială caracterizarea lui Zuckerberg pentru Facebook drept bastion al "libertăţii de exprimare".

"Cred că putem fi cu toţii de acord că nu ar trebui să acordăm bigoţilor şi pedofililor platforme gratis pentru a-şi amplifica opiniile şi a-şi viza victimele", a mai spus Cohen.

Giganţii social media şi companiile online se află sub presiune ca să reducă răspândirea dezinformării în jurul campaniilor politice.

Twitter a anunţat la sfârşitul lui octombrie că va interzice toate reclamele politice la nivel global din 22 noiembrie.

La începutul săptămânii, Google a anunţat că nu va mai permite companiilor de publicitate să influenţeze votanţii folosind "microtargeting", bazată pe colectarea de date sau alţi factori.

 

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *