Timpul.md

Politică 12 Septembrie 2017 | 08:07

Actualul context politic și atmosfera din societate nu este prielnică pentru opoziției

Maia Sandu a fost realeasă dumunică, 10 septembrie, în funcţia de preşedinte al Partidului Acţiune şi Solidaritate. Candidatura sa a fost votată de majoritatea participanţilor la congresul extraordinar al formaţiunii, care a avut loc în ajun. În cadrul congresului au fost aleşi şi vicepreşedinţii PAS.

Aceştia au devenit Dan Perciun, Mihai Păpuşoi şi Liliana Nicolaescu Onofrei. În funcţia de secretar general al formaţiunii a fost reales Igor Grosu.
Comentând în emisiunea Ora de Vârf, congresul PAS, comentatorul politic Vlad Țurcanu a remarcat că actualul context politic și atmosfera din societate nu este în deplină măsură prielnică pentru acțiuni din partea opoziției, iar puterea are partea sa de contribuție la înghesuirea opoziției, la vlăguirea ei.

„Un congres care a nu a produs rezultate spectaculoase, dar care a fost important pentru ca PAS să apară din nou în față, să amintească cetățenilor că există și că se continuă lupta așa cuma anunțat și Maia Sandu. Cu cât succes se desfășoară aceată încercare mi-e greu să spun, pentru că ar trebui să ne uităm cum arată contextul politic și atmosfera din societate care nu este în deplină măsură prielnică pentru acțiuni din partea opoziției. Nu plutește în aer acea dispoziție generală care să fie favorabilă ieșirii la rampă a opoziției. Nu se vede încă acea scânteie care ar mobiliza oamenii. Parcă ar exista suficiente motive pentru a contesta puterea, dar elitele politice, culturale, sociale stau încă pitite, parcă așteptând un semnal pentru a se implica. Se pare că încă nu a intervenit acel moment”, a declarat Vlad Țurcanu.

Pe aceeaşi temă

Versiune completă web Înapoi sus