Actualitate

Adevarata Antena C nu cedeaza!

Fostii angajati ai postului de radio „Antena C”, cei care au fost concediati in 2007, cand acest post a fost privatizat de catre comunisti, au convocat ieri o conferinta de presa chiar pe scarile edificiului unde au lucrat timp de opt ani. Astfel, ei au sarbatorit 11 ani ai „Antenei C”.

Evident, actualul director al „Antenei C”, Veaceslav Satnic, nu i-a invitat inauntru. Ba mai mult, atunci cand acestia isi aminteau despre munca lor la radio, despre problemele cu care s-au confruntat atunci cand au devenit incomozi puterii, Satnic a iesit afara si a incercat sa-i invinuiasca de organizarea unei actiuni politice inspirata de actuala guvernare liberal-democrata. Fostii angajati l-au huiduit si au izbucnit in ras cand acesta a declarat ca, in prezent, „Antena C”, de rand cu „Moldova 1”, sunt niste surse de informare veridica.

Conferinta a inceput cu vestitul imn „Antena C e aproape”, pe care il elaborase fosta echipa, singurul lucru neschimbat pana astazi. Ecaterina Mitin-Stratan, ex-director adjunct, a declarat ca „vocea postului de radio, care a castigat increderea si simpatia publicului, a fost stinsa in 2007, cand, in urma unui scenariu al coalitiei ros-oranj din Consiliul municipal Chisinau, acesta a fost privatizat de catre comunisti.

Atunci a inceput declinul „Antenei C”, care s-a transformat dintru-un radio in serviciul comunitatii in unul care este la cheremul Partidului Comunistilor”. Vasile Stati, ex-director, si-a exprimat speranta ca „Antena C” va redeveni ceea ce a fost. „Acum 11 ani, „Antena C” a aparut pe piata mediatica in momentul cand in RM lipseau sursele alternative de informare. Evident, autoritatilor comuniste nu le-a convenit ca oamenii sa afle adevarul, din acest motiv ne-au pus tot felul de piedici. In anii 2002-2003 ne-am luptat cu CCA-ul, ca postul sa nu fie inchis.

In 2004, CCA reuseste sa sisteze emisiunile noastre pe o perioada de doua luni. Atunci am revenit in emisie doar gratie interventiei organismelor internationale si gestului de sacrificiu al colegilor mei care s-au aflat in greva foamei. Dar autoritatile comuniste nu au renuntat la ideea de a ne inchide gura. In 2007, „Antena C” si „Euro TV” au fost privatizate, postul de radio de catre comunisti, iar televiziunea de catre pepecedisti. Noi, cei care am luptat timp de opt ani, am fost concediati, dar nu renuntam”, a mentionat Vasile Stati.

Cazul jurnalistilor concediati de la „Antena C” a fost pus pe rol la CEDO. Acum ei intentioneaza sa inainteze un demers catre Parlamentul si Guvernul RM pentru a fi creata o comisie insarcinata cu elucidarea procesului de privatizare a posturilor municipale. Amintim ca „Antena C” a fost cumparata la 27 ianuarie 2007 de catre Dumitru Liutiucov cu circa un milion de lei.

 

 

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *