Actualitate

Adevărata poveste a videoclipului groparilor din Ghana care dansează cu sicriul

Povestea reală din spatele videoclipului unde groparilor ghanezi care dansează cu un sicriu pe umeri este foarte diferită și datează de acum trei ani. Filmul, de fapt, a fost realizat de un serviciu BBC din 2017, intitulat Ghana’s dance pallbearrers (documentare ale dansatorilor din Ghana) care relata că în mica țară africană tot mai mulți oameni erau dispuși să plătească pentru a avea acest tip de slujbă de înmormântare pentru decedat.

În videoclipul original, desigur, tinerii gropari nu dansează la muzica de casă, ci se mișcă urmând cântecele tradiționale interpretate de o trupă din spatele lor și de oamenii din jurul lor.

 

Așa cum se relatează în reportaj, înmormântările din Ghana sunt considerate un eveniment social cu drepturi depline, motiv pentru care oamenii aleg să combine și cântece și muzică cu coregrafie, pentru a însoți sicriul persoanei iubite.

Ideea i-a aparținut lui Benjamin Aidoo, unul dintre „groparii dansatori”, care a explicat pentru BBC cum a decis să ofere acest serviciu suplimentar clienților săi. O intuiție care l-a determinat să devină un antreprenor care angajează sute de oameni în Ghana (conform celor spuse în 2017).

Muzica cu care suntem toți obișnuiți să auzim sub videoclipul baletului a fost adăugată de fapt cu un montaj ulterior de către un utilizator YouTube. Titlul piesei este Astronomy, al duo-ului olandez Vicetone și Tony Igy, o melodie care datează din 2014.

Timpul.md 

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *