Sport

Adi Mutu este suspectat de dopaj

Publicatia Gazzetta dello Sport informeaza ca fotbalistul roman, Adrian Mutu, a fost depistat pozitiv in urma unui control antidopaj efectuat! Conform presei italiene, in organismul atacantului echipei Fiorentina a fost descoperita sibutramina la un test antidoping efectuat pe data de 10 ianuarie, dupa partida Fiorentina-Bari 2-1, meci in care “briliantul” a inscris un gol.

Adrian Mutu a marcat in 2010 sase goluri pentru Fiorentina, atat in campionat, cat si in Cupa Italiei. Se asteapta acum analizarea probei B pentru confirmarea testului. Aceasta informatie a fost data publicitatii de catre Comitetul Olimpic Italian. (CONI).

Atacantul roman este recidivist si risca o suspendare intre 1 si 4 ani, conform Comisiei Internationale Antidoping. Mutu a mai fost suspendat sapte luni in octombrie 2004, pe cand evolua la Chelsea Londra, dupa ce a consumat cocaina.

Sibutramina este substanta activa care se gaseste in medicamentele de slabit care inhiba apetitul. Aceasta afecteaza practic doi neurotransmitatori de la nivelul creierului: noradrenalina si serotonina. Neurotransmitatorii sunt niste substante chimice, depozitate in celulele nervoase si sunt implicati in transmiterea mesajelor acesteia (ei sunt eliberati din celula nervoasa cand mesajul este transmis, dupa care sunt reabsorbiti de aceasta).

 

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *