Timpul.md

Actualitate 6 Mai 2020 | 09:21

Adjunctul PG, Ruslan Popov sfidează DIN NOU legea (DOC) Acesta a dat în judecată Centrul de Investigații Jurnalistice pentru că au scris despre AVEREA SA

 

În declarația de avere și interese pentru anul 2019, unul dintre cei mai avuți adjuncți ai Procurorului General, Ruslan Popov indică faptul că deține două mașini Hyundai fabricate și cumpărate în 2017. Se pare, însă, că Popov a uitat să indice în aceeași declarație noua sa bijuterie pe patru roți cu care vine la serviciu de ceva timp.

Pentru anul 2017, adjunctul Procurorului General, Ruslan Popov anunța în declarația de avere și interese că a vândut trei automobile. Un automobil de model BMW X5, cu 150 de mii de lei, iar cel de-al doilea BMW, cu 998 de mii de lei (aproximativ 50 mii de euro). Cu 14 mii de euro, Popov și-ar fi vândut și automobilul Hyundai Tucson. În schimb, procurorul își procură două autoturisme de model Hyundai Santa Fe, fabricate în același an, 2017, pentru care a achitat în total 1.245.844 de lei (62 mii de euro).

La volanul acestui automobil, fabricat în 2017, Ruslan Popov a fost văzut până la începutul anului 2020.

De altfel și în declarația de avere și interese pentru anul 2019, depusă în luna martie curent, adjunctul lui Stoianoglo, nu indică faptul că ar fi intrat în posesia altlui autimobil, sau să le fi vândut pe cele din posesie.Totuși, de câteva luni, Ruslan Popov este văzut plimbându-se la volanul unui alt automobil. Este vorba despre Hyundai Santa Fe din anul 2019. Automobil care nu este inclus în declarația sa de avere și interese, pe care a depus-o la data de 27.03.2020.

Procurorul general-adjunct Ruslan Popov a dat în judecată Centrul de Investigații Jurnalistice. Anchetele i-ar fi lezat onoarea și demnitatea

 aDespre faptul că CIJM este acționat în judecată și deja este stabilită data primei ședințe, jurnaliștii au aflat din agenda făcută publică de către Judecătoria Chișinău, CIJM nefiind citat oficial. Plângerea procurorului Popov va fi examinată de către magistrata Rodica Berdilo, iar ședința preliminară a fost programată pentru data de 9 iunie.CIJM nu cunoaște care sunt pretențiile reclamantului, dar presupune că ar avea legătură cu două anchte publicate la începutul anului curent, despre averea lui Ruslan Popov și afacerea pe care ar gestiona-o procurorul, dar care este înscrisăp pe numele tatălui său, care este pensionar. Ancheta despre averea lui Ruslan Popov menționa despre casa cu trei niveluri, evaluată de experți la cel puțin două milioane de lei, pe care omul legii a trecut-o în declarația de avere și interese personale la prețul de 111.000 de lei. În anchetă se mai arăta că, în 2014, Popov le-a donat socrilor un teren pe care aceștia și-ar fi construit în scurt timp un imobil de peste 160 de metri pătrați. În declarația de avere pentru 2018, Ruslan Popov a declarat că, în 2014, a împrumutat de la socrul său 10.000 de euro, iar peste doi ani, 50.000 de euro de la soacra sa, datorii pe care s-a obligat să le achite timp de 20 de ani. Doar că Ion Oprea a decedat câțiva ani în urmă.

Ruslan Popov și familia

A doua zi după publicarea anchetei, Procuratura Generală a emis un comunicat de presă în care se arăta că Ruslan Popov insistă asupra faptului că proprietățile vizate în articol, cu excepția casei de locuit și automobilelor Hyundai Santa Fe, nu-i aparțin lui, ci părinților, împreună cu familia fratelui, anumite contribuții având și socrii săi. Potrivit documentului, procurorul general-adjunct insista că averea sa se datorează socrilor săi din Ucraina, care s-au mutat cu traiul în Mileștii Mici cu câțiva ani în urmă.

Amintim că în anchetă a fost publicată declarația lui Ruslan Popov, în care acesta susține că afacerea cu livada și frigiderul în construcție nu-i aparține, dar și comunicatul PG. Pentru că Ruslan Popov insista că averea sa se datorează socrilor originari din satul Utkonosovka, raionul Izmail, din Ucraina, reporterii CIJM au fost în localitatea respectivă unde au constatat că aceștia au dus un trai modest.

https://anticoruptie.md 

Pe aceeaşi temă

Versiune completă web Înapoi sus