Actualitate

Aeronave de luptă canadiene vor ateriza la Câmpia Turzii

Ministrul canadian al Apărării a anunţat recent că şase avioane CF-18 Hornet urmau să plece către România, ca parte a contribuţiei Canadei la măsurile NATO de întărire a securităţii aliaţilor din Europa Centrală şi de Est. Cele şase avioane de luptă se vor alătura forţelor aeriene din România şi SUA pentru a participa la "misiuni de antrenament" împreună cu aviaţia română şi americană, a precizat, într-o conferinţă de presă, Rob Nicholson.

"Canada este alături de aliaţii noştri din NATO (…) Contribuim cu o serie de măsuri militare destinate să sprijine aliaţii noştri din Europa Centrală şi de Est. Această dislocare, care se adaugă personalului deja deplasat în Belgia, demonstrează angajamentul nostru faţă de apărarea colectivă a aliaţilor noştri din NATO", a spus ministrul Apărării, relatează presa canadiană.

La rândul său, generalul Tom Lawson a precizat că prezenţa avioanelor de luptă în România face parte din numeroasele acţiuni prin care Canada "îşi demonstrează angajamentul de lungă durată în cadrul NATO".

sursa: romanialibera.ro

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *