IT&C

Agentia France Presse este atacata de jurnalistii germani

Comisia Europeana, organismul care reglementeaza concurenta pe piata din Europa, a primit o plangere din partea agentiei de presa germane Deutsche Depeschendienst (DDP), impotriva Agence France-Presse, acuzata ca ar primi ajutoare financiare publice ilegale.

"Am primit o plangere impotriva AFP si o vom examina", a declarat Amelia Torres, purtator de cuvant al Comisiei Europene, pe partea de probleme vizand reglementarea concurentei.

Ea a precizat ca reprezentantii Comisiei "vor comunica guvernului francez aceste acuzatii pentru a putea da un raspuns".
Reprezentantii DDP au declarat in presa de specialitate ca AFP beneficiaza de subventii ilegale din punctul de vedere al dreptului european si ca exporta pe piata din Germania produse informative la preturi mai mici decat cele medii.
Pierre Louette, presedinte director general al AFP, a respins aceste acuzatii, caracterizand-le ca fiind "nefondate".

"AFP nu primeste de la statul francez nici un ajutor financiar care sa incalce prevederile dreptului european sau national si nu transfera fonduri filialelor sale din Germania.Acestea nu practica preturi mai mici decat media", se arata intr-o scrisoare a lui Louette catre Martin Vorderwülbecke, presedintele DDP.

Dupa mediafax.ro

 

 

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *