Social

Agentii de circulatie vor fi inlocuiti de camere video

Ministrul de Interne de la Chisinau pledeaza pentru reducerea agentilor de circulatie. Oficialul a propus ca pe arterele din republica sa fie instalate mai multe camere video in locul colaboratorilor de la Politia Rutiera.

Crearea sistemelor de supraveghere automatizata ar reduce coruptia, sustine ministrul. Asa cum proiectul necesita cheltuieli foarte mari, initiativa ramane deocamdata doar pe hartie si ar putea fi implementata cel putin intr-un an.

In acest scop, China va acorda Republicii Moldova un grant in valoare de aproximativ 6 milioane de dolari. Banii vor fi destinati achizitionarii si amplasarii sistemelor automatizate in capitala, unde se inregistreaza cele mai multe accidente rutiere. Pentru acoperirea tuturor strazilor nationale, este nevoie de o suma de doua ori mai mare.

Potrivit ministerului de resort, R.Moldova se situeaza pe locul doi in Europa privind numarul de decese in accidente rutiere. In 2009 au fost inregistrate 2.729 accidente, soldate cu 476 persoane decedate si 3.288 traumatizate. Gravitatea consecintelor acestora consta in 12,6 cazuri de deces la fiecare 100 persoane accidentate.

Victor Catan a mai afirmat ca datele statistice demonstreaza ca, din vina conducatorilor auto, s-au comis 2.324 accidente sau 85,2% din numarul total.

Dupa politik.md

 

 

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *